Træt af at løbe..

For sundt?

Jeg vælger ofte at tage rester med på arbejde, både for at spare penge og undgå madspild. Det gør jeg ofte, og min madpakke består altid af en blandet salat/udskårne grøntsager og en form for protein (kylling, æg, eller fisk).

I dag består den af salatresten fra aftensmaden i går (blandet grøn salat, cherrytomat, rød peber, oliven, og olie/eddike dressing), et halvt kyllingebryst (også fra i går) spædet op med en avocado. En typisk frokost for mig. Hvilket mine tætteste kollegaer efterhånden også er vant til, og derfor ikke kommentere min “ultrasunde” madpakke.

På sådan en typisk fredag, spiser vi gerne en hurtigt frokost ved skrivebordet, så vi kan komme lidt hurtigere hjem. Derfor gik jeg ud i køkkenet for at anrette min medbragte mad, da vi har faciliteterne til det. En af mine kollegaer (som jeg ikke kender, da vi er ca. 500 ansatte) kommer ud og skal hente kaffe. Han kigger på min mad, og smider bemærkningen, “puha, det ser godt nok sundt ud”.

Ja, det er det også. Men hvorfor understrege det? Jeg elsker sådan noget mad, og nyder det. Jeg tvinger ikke mig selv til at spise sundt, og elsker at lave en lækker madpakke spækket med grønt. Jeg siger bare henkastet, at det jo bare er resterne fra aftensmaden, jeg lige fik presset ned i en boks, men igen kommer, “en meget sund aftensmad, hva’?”. Ja, det var den. Men hvorfor udpensle at min mad er sund?

Jeg spiser selvfølgelig også ind imellem i kantinen, hvor jeg gerne fylder tallerkenen med masser af grønt, det kylling eller fisk der nu bliver serveret, og en skive rugbrød. I starten fik jeg også kommentarer, om hvordan jeg valgte alt det sunde fra bordet, istedet for at lave tre højt belagte. Jeg elsker et stykke højt belagt, helt sikkert, men jeg ved også hvad min krop har det bedst med, og hvad der giver mig den bedste energi – derfor vælger jeg den slags mad fra kantinen. Heldigvis er der ingen der siger noget til det længere, for de har lært at sådan er mine madvaner.

Hvis jeg så en kollega med en pizza, ville jeg aldrig sige, “puha, det ser godt nok usundt ud!”. Aldrig. Generelt synes jeg ikke man skal kommentere andres mad, medmindre man siger, “det ser godt nok lækkert ud”. Det er ligeså vel, som at du ikke udpeger at en person har en bums i panden, har en dårlig hårdag, eller lignende. Just don’t.

Okay, det lyder måske lidt forvirrende. Men jeg blev faktisk lidt arrig. Det er absolut ikke første gang jeg får den kommentar, og jeg forstår ikke at det er nødvendigt for en person at understrege, at ens mad ser for sund ud. Jeg kan godt lide grøntsager og kylling. Og lad mig spise det i fred, uden kommentarer. Tak.

2

  • Jeg følger ivrigt med på bloggen 🙂

    Jeg er selv stifter af en nytænkende yogablog, som måske ville være noget for dig? http://www.cathrineyoga.dk

    Kh Cathrine Koefoed 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla

      Hej Cathrine
      Det er jeg rigtig glad for at høre! 🙂
      Jeg holder rigtig meget af yoga og hele tankegangen bag yoga, så selvfølgelig kigger jeg da forbi. Har trykket follow 😀

      KH Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træt af at løbe..