Udskydelse af maraton

Nyfunden inspiration

Jeg har lige færdiggjort bogen Født til Løb af Christopher McDougall her i går aftes. Den har været en tro følgesvend de sidste par uger, hvor jeg ved hvert ledigt øjeblik har slugt et par kapitler. Det var en fuldstændig fantastisk bog, og som løber var det virkelig inspirerende læsning.

Ligemeget om man løber, tænker på at starte med at løbe, eller går og undrer sig over hvorfor nogle mennesker dog løber, så skal denne her bog læses. Den rører ikke kun emnet omkring løb, men kommer ind på menneskets oprindelse, vores udvikling, verdensrekordsætterne, løbets historie, kost, energi og glemte folkefærd.

Hovedhistorien handler om at forfatteren, Chris McDougall, er blevet sendt til Mexico for at skrive en artikel. Jeg kan ikke huske hvad den egentlig skulle handle om, men pludselig faldet han over en historie om tarahumaraerne – et glemt folkefærd, der lever i den Mexicanske ørken og dets klipper. Tarahumaraerne er naturlige langdistanceløbere. De kan løbe mellem 30 og 100 km, bare for ren transport. De er vegetarer, og lever af bønner, chiafrø og hjemmebrygget Tequila. De løber i “sko” lavet af gamle bildæk. De lever en tilstand, som undrer den vestlige verden.

Chris hører således også om denne mystiske persona, El Caballo Blanco (den hvide hest). Dette viser sig at være en amerikaner, en gringo, der stille og rolig forsvandt på mystisk vis, og flyttede ned i sin egen lerhytte i de samme klipper som tarahumaraerne lever i.

Summa sumarum, så finder Chris på Caballo Blanco og tarahumaraerne, og fortæller om deres leve- og løbestil.

Bogen gør også op med alt det udstyr der er kommet frem i forbindelse med at løb er eksploderet som modefænomen. Den indikerer også, at det faktisk ikke er første gang at verdenen er blevet ramt af en løbefeber, hvor første gang faktisk var efter den første finanskrise.

Virkelig fascinerende læsning, som jeg varmt kan anbefale. Den har sat mange tanker i gang hos mig, og har specielt sat tankerne i gang omkring barfodsløb og løbeskader.

Vidste I at det var Nike der opfandt den løbesko vi kender i dag? Og at mange løbeskader faktisk først kom til, efter at mennesket begyndte at anvende løbesko?

Læs bogen og bliv inspireret! Jeg er totalt blown away! 🙂

g3-bigArnulfo (tarahumara, i lændeklæde og rød poncho) og Scott Jurek (kendt amerikansk ultraløber). Billedet er lånt fra Chris’ hjemmeside

 

Bemærk hvordan de er ved at lande på deres fødder!

STAY HEALTHY!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udskydelse af maraton