Study hard!

Anden konsultation hos Gitte – detox

I går eftermiddags var jeg til min anden konsultation hos diætist Gitte fra Altid-Slank. Det var ni dage siden jeg var der sidst, så vi lavede en opfølgning på hvordan min krop havde taget imod min kostændring. Det skal siges at det var kl. 15.30 om eftermiddagen, og på det tidspunkt har man indtaget flere måltider, væske osv., så mine tal var ikke 100% korrekte. Fx sagde maskinen at jeg havde taget to kg rent fedt på, hvilket ville være ret vildt. På den anden side sagde den, at jeg havde tabt et kg væske, hvilket jo var en grundlæggende del af min kostændring.

Jeg synes selv jeg har været super god til at holde ændringen. Mit indtag af grønt og frugt er steget betydeligt, og jeg har sørget for at få en avocado om dagen. Kulhydrater har jeg holdt til et enkelt måltid, og jeg har sørget for at have snacks bestående af div. nødder med i tasken. Jeg kan se en forskel! Min hud er begyndt at opføre sig pænt, og jeg har ikke set nogle nye urenheder siden jeg oppede mit indtag af sundt fedt. Altså, lige udover en enkel bums her til morgen, men det var det der gjorde at jeg bemærkede hvor pæn den er blevet. Jeg har også lagt til især mit maveområde har ændret sig, og er sikker på væsken er drevet derfra. Jeg er begyndt at kunne se markeringer på maven, og jeg ser slet ikke oppustet ud på noget tidspunkt af døgnet.

DETOX
Gitte spurgte om jeg var frisk på at tage kostændringen til næste niveau, og kaste mig ud i en semi-detoxHun kalder det en “semi”, da jeg stadig skal indtage proteiner i form af fisk og kød. I en “fuld” detox, hedder det sig at man kun kører på grønt og frugt og masser af vand.

De næste syv dage skal jeg så prøve denne her semi-detox. Jeg var mere end frisk på at kaste mig ud i det, da jeg synes det er fascinerende at se de ændringer kosten gør ved kroppen. Derfor kommer mine måltider den næste uge, til at se således ud:
Morgenmad: frugt med nødder
Frokost: Grøntsager (her er det OK at putte lidt creme fraiche-dressing på)
Aftensmad: Grøntsager + protein (gerne i form af fisk)
Mellemmåltider: frugt, grøntsager, nødder, evt. cultura med hakkede nødder og rosiner.

Detox er kun for en kort periode, og dette er vigtigt at huske. En detox kan vare et par dage, eller som i mit eksempel, en uge. Detox er ikke en livsstil, men en udrensning af kroppen, specielt hvis man har levet usundt i en periode (alkohol, julen med slik osv.).  Kroppen er selv i stand til at rense ud, så detox er ikke på ingen måde en nødvendighed. Jeg har læst om kvinder der prøvede ekstreme former for detox, fordi en eller anden guru prædikede om giftstoffer i kroppen. Kan endda huske en artikel for nogle år siden, hvor en kvinde endte med at afgå ved døden, fordi hun fyldte sin krop med en saltvandsdetox. Samtidig spiste hun intet, så hendes organer endte med at gå i stå.

Lyt til din krop. En detox (som består af frugt og grønt) kan være rigtig god, hvis du i en tid har spist meget fed mad. Det kan sætte gang i systemerne, da fed mad har en tendens til at drille det. Jeg har selv oplevet det, og kan underskrive på at grøntsager altså er noget der sætter gang i mavesystemet – på den gode måde.

Der findes så mange (uhyggelige) eksempler på detoxkure, som både den ene og anden Hollywood-stjerne har været på. Vær kritisk. Lyder det for ekstremt – og farligt – så er det det nok også.

Nu vil jeg ikke stemple detox som noget skidt, for selve ideen med at “hjælpe” den naturlige udrensning, synes jeg er en fin ting. Man skal bare gøre det på den sundeste måde. Og sammen med Gitte, er jeg sikker på at min detox nok skal gå rigtig godt. Jeg glæder mig allerede til torsdag, hvor jeg kan se resultaterne af min uge i detox.

HUSK I også kan følge Gitte på Instagram: @altidslank 😀

STAY FIT!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Study hard!